'Het is een serieuze zaak'; Rens Klaasen officieel kinderburgemeester

Volgende week al met de wethouder op pad

MEIERIJSTAD – Rens Klaasen is donderdagavond geïnstalleerd als kinderburgemeester van Meierijstad. Hij kreeg een echte ambtsketen om en hij legde de officiële eed af.Rens kwam samen met zijn familie naar de raadszaal in Sint-Oedenrode. Vanwege de coronacrisis hing zijn moeder Jettie Klaasen hem de ambtsketen om, maar burgemeester Kees van Rooij nam Rens de eed af.


Rens is 10 jaar en zit in groep acht van de Heibosch in Veghel. Hij solliciteerde naar de functie van jeugdburgemeester. Met zijn vlog viel hij op.Als kinderburgemeester gaat Rens mee op pad bij ceremoniële aangelegenheden en bij openingen en prijsuitreikingen waar kinderen bij zijn betrokken. Volgende week staat er al een activiteit gepland. Samen met wethouder Coby van der Pas gaat hij naar de prijsuitreiking van het straatvoetbaltoernooi in Schijndel.


Mening kinderen is belangrijk


“Als kinderburgemeester denk je mee over uiteenlopende onderwerpen die kinderen aangaan. Ik vind de mening van kinderen heel belangrijk. Via een kinderburgemeester kan de stem van kinderen beter naar voren komen op onderwerpen die voor hen van belang zijn. Rens, jij staat nu te trappelen om hier op jouw manier vorm aan te geven, naar jouw ideeën en plannen. We zijn benieuwd,” aldus burgemeester Van Rooij.Rens legde een belofte af. “Het is een serieuze zaak, dus moeten we in het openbaar voor iedereen laten zien en uitspreken wat het verantwoordelijke werk zoal vraagt en met zich meebrengt,” zei de echte burgemeester van Meierijstad.

LEES OOK: Corona en hondenpoep, kinderburgemeester Rens Klaasen gaat geen onderwerp uit de weg

Fotograaf: René Manders/DCImedia