Herinrichting Hoofdstraat - Kloosterstraat gestart

SCHIJNDEL - Maandag 29 april is aannemer Heijmans begonnen met de herinrichting van de Hoofdstraat - Kloosterstraat. Er is gestart met fase 1 en dat is de kruising Kloosterstraat - Heikantstraat. Het werk wordt in vijf delen gefaseerd uitgevoerd. Elk deel heeft een lengte van 90 tot 120 meter en loopt van kruising tot kruising. Als alles volgens planning verloopt is de totale reconstructie rond januari 2025 afgerond.
Herinrichting Kloosterstraat - Hoofdstraat gestart
Fotograaf: Jan van Oort

Verkeersomleidingen
Om het verkeer tijdens de werkzaamheden soepel te laten doorstromen zijn er omleidingen ingesteld. Deze zijn duidelijk aangegeven met bebording, aldus de aannemer. Het gaat dan in het bijzonder om verkeer dat door Schijndel naar Boxtel wil en omgekeerd. Vooralsnog was er maandagochtend nog sprake van veel zoekend verkeer. Zo reden veel vrachtwagens zich klem in de wijk Plein op zoek naar een alternatieve route. Aanwonenden hebben de gemeente op de hoogte gesteld en hun zorgen geuit.

De BouwApp
Voor bewoners en geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van de voortgang van de werkzaamheden, is de ‘BouwApp’ een handige tool. Deze app biedt actuele informatie over de verschillende fases van het project. De BouwApp is toegankelijk via www.debouwapp.nl, waar men zich kan aanmelden om updates te ontvangen en de vorderingen te volgen.

Voor de App gebruikers:
1) Download de BouwApp
2) Start De BouwApp op
3) Ga naar het zoek icoon onder in de werkbalk
4) Toets boven in de zoekbalk “Hoofdstraat en Kloosterstraat Schijndel” in
5) Klik op het project “Hoofdstraat en Kloosterstraat Schijndel” van W.H. Heijmans
6) Druk op de gele button “Volgen” en geef aan of u omwonende, reiziger, bedrijf, geïnteresseerde bent
7) Vanaf nu volgt u het project in de BouwApp en wordt u op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Lees ook:
Nog veel vragen bij reconstructie Kloosterstraat-Hoofdstraat
66 jaar oude bomen in de Kloosterstraat geveld

De werkzaamheden worden in vijf delen gefaseerd uitgevoerd