Hart wil bewoners Boschweg horen over buurthuis en woningen

SCHIJNDEL - Politieke partij Hart houdt dinsdag 13 oktober een bijeenkomst over de plannen voor de bouw van een buurthuis, appartementen en rijtjeswoningen in de wijk Boschweg.

Het college van B&W heeft een plan gemaakt waarbij de gebouwen aan de Crocushof en de Klaprooshof komen. Volgens Hart hadden de bewoners erop gerekend dat ze aan de Papaverstraat zouden komen.

De verkoop van de grond door de gemeente aan woningcorporatie Woonmeij wordt woensdag 14 oktober besproken tijdens een vergadering een raadscommissie. De besluitvorming is op 5 november tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

Overigens hebben wethouder Jan Goijaarts en Woonmeij-directeur Mark Wonders onlangs een overeenkomst getekend waarbij de grond werd overgedragen met het voorbehoud dat de gemeenteraad goedkeuring verleent.

Nog geen standpunt

Hart wil graag voor die tijd van de bewoners horen wat zij er van vinden. Gemeenteraadslid Mirjam van Esch: “Hart heeft nog geen standpunt bepaald, want hoort graag van het College waarom deze keuze is gemaakt. We gaan ervanuit dat daar goede redenen voor zijn. Sowieso hebben we liever nieuwe huizen tegenover bestaande woningen dan helemaal geen nieuwe huizen. Tegelijkertijd lijkt ons nieuwbouw aan de zijde van de Papaverstraat logischer.”

Volgens Van Esch houden de bewoners van Klaprooshof en Crocushof dan hun vrije uitzicht en komt de nieuwbouw grotendeels tegenover een winkelstrip. “Ook gedeeltelijk tegenover huizen”, erkent Van Esch, “maar de bewoners daar kijken ook nu al uit op een gebouw, namelijk de gymnastiekzaal”.

De bijeenkomst is om 20.00 uur bij Heer en Meester. Vooraf aanmelden is vanwege corona verplicht: info@hart.ms.

LEES OOK: Huurhuizen en wijkgebouw Bloemenbuurt stap dichterbij

Goijaarts en Wonders