Glasvezel op komst in kleine kernen

BOERDONK/OLLAND – "Welkom in Meierijstad,” dat waren de woorden van wethouder van Rooijenop vrijdagmiddag 16 oktober aan Delta Fiber. Mede dankzij het grote aantal aanmeldingen uit Boerdonk en Olland wordt glasvezelnet komend jaar in heel Meierijstad uitgerold.

De aanleg van dit glasvezelnet leek eerder niet haalbaar. Voorwaarde voor Delta Fiber was dat 35% van de inwoners en ondernemers zich inschreef voor de aanleg van dit netwerk. Op 23 september bleek dat er 250 aanmeldingen te weinig waren om het netwerk daadwerkelijk te realiseren. Daarom werd de inschrijftermijn verleng tot 16 oktober.

LEES OOK: Nog te weinig aanmeldingen voor glasvezelnet

LEES OOK: Glasvezel in kleine kernen mogelijk als eenderde meedoet

Net genoeg

De teller stopte vandaag op 255 aanmeldingen. Daarmee is de komst van glasvezel in Keldonk, Boerdonk, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Olland, Boskant en het Foodpark Veghel een feit. Delta Fiber deed geen uitspraken over welke kernen de meeste extra inschrijvingen opleverden. Wel werd gesteld dat de onderlinge, vriendschappelijke competitie tussen Boerdonk en Olland er voor heeft gezorgd dat deze twee kernen het hoogst scoorden in de extra aanmeldingen.

Aanhaken

Inwoners kunnen alsnog aanhaken bij het glasvezelnetwerk. Mensen die zich aangemeld hebben, krijgen binnen twee weken een informatiebrief van Delta Fiber. Eind van dit of begin volgend jaar gaat de schop de grond in. Naar verwachting is over een jaar de aanleg van het complete netwerk een feit.