Gevaarlijk punt Eerdsebaan/Horstjens wordt aangepakt

Fietsers Rooi krijgen voorrang op rotondes

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad gaat de oversteek over de Eerdsebaan ter hoogte van Horstjens veiliger maken. Dat blijkt uit het Jaarprogramma Openbare Ruimte.
De Eerdsebaan tussen Schijndel en Veghel wordt al langer als onveilig beschouwd. Onlangs riep de dorpsraad van Eerde de gemeente en de provincie nog op tot maatregelen. De oversteek bij de Horstjens werd expliciet genoemd.

LEES OOK:
Eerde wacht nog steeds op oplossing voor Eerdsebaan

In het jaarprogramma staan alle werken op een rijtje die de gemeente dit jaar wil aanpakken of waarmee de gemeente al bezig is. Voor de meeste van die projecten heeft de gemeenteraad al eerder geld beschikbaar gesteld. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 25 juni wordt de raad gevraagd het geld dat voor andere projecten is gereserveerd, definitief beschikbaar te stellen.

Het gaat dan om onder meer het plan om fietsers op alle rotondes in Meierijstad voorrang te verlenen. Andere plannen zijn 30 km-zones in de Bunders in Veghel, opknappen van de Boskantseweg in Sint-Oedenrode, de Pastoor Smitsstraat in Olland en de Voorbolst in Erp.
Er zijn ook plannen om de bomen in de wijk Hoevenbraak in Schijndel te vervangen het het probleem met boomwortels van lindes in ekele straten in Veghel aan te pakken.

Foto Google Maps