Gemeente komt ouderen met zware kliko tegemoet

MEIERIJSTAD – Inwoners van Meierijstad die niet in staat zijn een zware kliko door de sneeuw te sjouwen kunnen met de gemeente bellen. Dan wordt er een oplossing gezocht.

Dat schrijven burgemeester en wethouders van Meierijstad op vragen van SP-gemeenteraadslid Tonnie Wouters.

Vanwege de grote hoeveelheid sneeuw is het ophalen van huisvuil veranderd. Daarom wordt iedereen gevraagd de kliko aan één kant van de straat te zetten. Wie de kliko toch voor z’n eigen deur zet ziet dat daarop een sticker is geplakt dat die aan de andere kant neergezet had moeten worden. Als de afvalbak de volgende keer weer aan de eigen kant van de straat staat wordt er een rode sticker op geplakt en wordt hij niet meer geleegd.

Nog een sticker

Wouters vond dat een vreemde gang van zaken omdat niet iedereen z’n zware kliko zo ver kan sjouwen en al helemaal niet door de sneeuw.

Volgens B&W wordt de soep niet zo heet gegeten. Wie niet zelf met de kliko door de sneeuw kan zeulen, kan de gemeente bellen. In zo’n geval wordt er op de kliko nog een sticker geplakt zodat de vuilophalers weten dat ze ‘m moeten legen waar hij staat en hem daar ook weer moeten terugzetten.

Dat geldt overigens ook in andere seizoenen voor mensen die hun kliko sowieso niet naar verzamelplekken kunnen brengen. Die verzamelplekken zijn ooit ingericht omdat de vuilniswagens een laadsysteem hebben waarmee ze niet overal kunnen manoeuvreren.

Tags