Gemeente gaat met bewoners Veghel-Zuid praten over huizen spoedzoekers

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad gaat volgende week om tafel met mensen uitVeghel-Zuid. Die zijn niet blij met een plan van projectontwikkelaar PUP Real Estate om in die omgeving 250 huizen voor spoedzoekers te bouwen.

De gemeente onderzoekt momenteel of zo’n plan mogelijk is. Ambtenaren hebben het de afgelopen weken vanuit alle standpunten bekeken. Naar verwachting is hun advies donderdag klaar en nemen burgemeester en wethouders binnenkort een beslissing.

“Wij kunnen ons voorstellen dat omwonenden niet blij zijn met het plan,” zegt wethouder Jan Goijaarts in een eerste reactie, zonder daar verder nu al een oordeel over te willen geven.

Nog drie andere plekken

Het aantal van 250 huizen is hetzelfde getal wat volgens de gemeente nodig is om spoedzoekers, mensen die plotseling hun huis uit moeten, in Meierijstad op te vangen. De gemeente onderzoekt daarom samen met woningcorporaties al drie plekken waar huizen voor die noodgevallen gebouwd kunnen worden. Dat zijn kleinere locaties dan wat projectontwikkelaar PUP voor ogen heeft.

'Huizen zijn te klein'

Die huizen moeten voor spoedzoekers een bepaalde grootte hebben. Omwonenden hebben de gemeente laten weten dat zij de 250 huizen die in Veghel zijn gepland wel heel klein vinden. Ze zijn bang dat die niet aan de eisen zullen voldoen en dan automatisch als kamers verhuurd zullen worden aan arbeidsmigranten. Dat is één van de zaken die nu ambtelijk worden onderzocht.

“Bij het vorige plan heeft de projectontwikkelaar zelf een bijeenkomst georganiseerd om de omwonenden te informeren. Op grond daarvan is besloten het plan aan te passen. Vorige week hebben omwonenden de gemeente laten weten dat zij zich nog steeds zorgen maken. Op grond daarvan hebben wij besloten met hen om tafel te gaan zitten,” aldus Goijaarts.

LEES OOK: Projectontwikkelaar wil snel besluit over plan huizen spoedzoekers

LEES OOK: Veghel-Zuid fel tegen plan voor woningen 250 spoedzoekers