Frits van Eerd definitief niet terug bij Jumbo

VEGHEL - Frits van Eerd komt definitief niet terug bij Jumbo. Dat heeft de directie vandaag bekend gemaakt. Ton van Veen is per 6 maart benoemd tot CEO van Jumbo. Colette Cloosterman-van Eerd volgt haar in december overleden vader Karel van Eerd op en wordt president-commissaris.

Ton van Veen
Van Veen werkt sinds 2004 bij Jumbo en stond samen met Karel, Colette, Frits en Monique van Eerd aan de basis van het succes van de formule die in 20 jaar van 30 naar ruim 700 winkels is gegroeid. Als gedelegeerd commissaris geeft hij sinds oktober 2022 leiding aan het directieteam. Colette Cloosterman-van Eerd wordt president-commissaris. Vanuit haar nieuwe rol werkt zij samen met de andere commissarissen en Van Veen aan de verdere groei van Jumbo.

Colette Cloosterman-van Eerd: “Wij zijn verheugd dat Ton Frits wil opvolgen als CEO. Ton biedt Jumbo de continuïteit en stabiliteit die het in deze economisch uitdagende tijd nodig heeft. Hij kent als geen ander onze familiewaarden en snapt hoe Jumbo oorspronkelijk bedoeld is. We hebben er alle vertrouwen in dat hij ons familiebedrijf naar een nieuwe generatie kan leiden. Ik zie er naar uit om de komende jaren vanuit onze nieuwe rollen met hem samen te werken.”

Frits van Eerd heeft in september 2022 een tijdelijke stap teruggedaan, omdat hij onderdeel is van een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM). Dit onderzoek is door het OM nog niet afgerond. Frits is de afgelopen maanden tot het besluit gekomen dat hij, ook na een voor hem positieve afronding van dat onderzoek, niet meer wil terugkeren als CEO van Jumbo. Hij ziet er naar uit om de komende jaren de op te richten family holding van de familie Van Eerd vorm te gaan geven. Als aandeelhouder blijft hij nauw betrokken bij belangrijke strategische ontwikkelingen binnen Jumbo.

Ton van Veen: “Jumbo is een geweldig familiebedrijf met een unieke cultuur gebaseerd op ondernemerschap. Frits van Eerd heeft in al die jaren dat hij CEO was een heel belangrijke rol gespeeld in de groei en het succes van Jumbo.”

LEES OOK: https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/tonnen-aan-euros-gevonden-in-huis-frits-van-eerd

Jumbo Veghel
Fotograaf: Jumbo
Ton van Veen is per 6 maart benoemd tot CEO van Jumbo
Fotograaf: Jumbo
Colette Cloosterman-van Eerd wordt president-commissaris. bij Jumbo
Fotograaf: Jumbo