‘Tonnen aan euro’s gevonden’ in huis Frits van Eerd

Veghel - De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst heeft in september honderdduizenden euro's in contanten aangetroffen bij de inval in het woonhuis van Frits van Eerd in Heeswijk-Dinther. Dat meldt het Financieele Dagblad. Grote sommen aan contant geld zien opsporingsdiensten als een belangrijke indicator van witwassen.

De tijdelijk teruggetreden Jumbo-topman Frits van Eerd is verdachte in een strafrechtelijk onderzoek dat draait om witwassen en btw-fraude in de autohandel. Dat zou volgens het Openbaar Ministerie onder meer zijn gebeurd via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross. Van Eerd werd op 13 september opgepakt en zat een kleine week vast.

Dat er grote sommen geld gevonden waren tijdens de invallen was al bekend. Maar nu is ook duidelijk dat het grootste deel van dat geld is aangetroffen in het woonhuis van Van Eerd in Heeswijk-Dinther. Het geld werd tijdens de doorzoeking direct in beslag genomen.

Geen commentaar
Het is onduidelijk waarom Van Eerd zulke grote contante geldbedragen in zijn huis bewaarde. De advocaat van Van Eerd geeft geen commentaar. Hij wil ook niet zeggen of Van Eerd tijdens zijn verhoor een verklaring heeft gegeven over de herkomst van het geld. Het OM geeft ook geen inhoudelijk commentaar. 'Het past ons niet om in deze fase van het onderzoek mededelingen te doen', zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Bij de inval in het huis Frits van Eerd werden 'tonnen aan euro's' aangetroffen