Fluisterboot kiest eindelijk het ruime sop

VEGHEL - Donderdag 22 juli koos de fluisterboot in Veghel officieel het ruime sop. De initiatiefnemers gemeente Meierijstad, de Bibliotheek en de stichting Varen in Veghel zijn blij dat het eindelijk zover is. Want door corona is het project een tijd lang opgehouden.

Kilsdonkse Molen

De fluisterboot gaat varen van de aanlegsteiger naast het Oude Raadhuis in Veghel naar de stuw vlakbij de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther. Vandaaruit kunnen bezoekers terug wandelen richting Veghel of verder varen naar Kasteel Heeswijk.

Verhalen

Wie meevaart met de boot, kan tijdens de vaartocht luisteren naar de verhalen die vrijwillige gidsen in samenwerking met de bibliotheek hebben verzameld. Het zijn verhalen over de vaak onbekende geschiedenis van de Aa en van Veghel. De stichting is overigens nog op zoek naar vrijwilligers. Dus wie graag wil varen en vertellen kan zich aanmelden bij de bibliotheek.

Toerisme

In de visie van de gemeente moet de Aa een grotere rol gaan spelen in de toeristische ontwikkeling van Meierijstad. Meierijstad wil het riviertje beter op de kaart te zetten bij recreanten.

Vaartijden

De fluisterboot vaart in het seizoen elke woensdag en vrijdagmiddag uit en in het weekend twee keer per dag, om 10 uur en om 14 uur.

zie ook

https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/riviertje-de-aa-moet-belangrijkere-toeristische-rol-spelen