SCHIJNDEL - Het jaarlijks terugkerende theaterfestival Windkracht, dat normaal in april plaatsvindt, is
dit jaar verplaatst naar september. Van 10 tot en met 18 september spelen de jonge acteertalenten van Phoenix Cultuur maar liefst 18 voorstellingen in ’t Spectrum in Schijndel en één voorstelling op de Noordkade in Veghel

Veelzijdig
Theaterfestival Windkracht’20 biedt een veelzijdig programma met voorstellingen voor alle leeftijden. Spanning, humor, zang en dans: het komt allemaal aan bod. De voorstellingen zijn geschreven door de theatermakers en docenten van de theaterafdeling van Phoenix Cultuur, met behulp van enkele gastschrijvers. De leerlingen zelf mochten meedenken en meewerken aan hun stuk.

Elk jaar groter
Het is een kleinschalig theaterfestival met jong acteertalent dat elk jaar verder uitgroeit. In deze editie treden maar liefst 113 leerlingen op en ze spelen elf verschillende verhaallijnen verdeeld over negentien voorstellingen.

Podiumzaal 't Spectrum
Dit jaar spelen de musical- en theatergroepen van Phoenix Cultuur de stukken: De taart van de Boktor, Luilekkerland, Wolkendraak, Miljoenen dromen, Een echte prinses moet op hakken lopen en buigen voor haar prins, Griezelzot, Helden, Liefs Marijn, Wild Child en Romeo & Julia. De voorstellingen vinden allemaal plaats in de Podiumzaal van ‘t Spectrum in Schijndel.

Noordkade
Ook de spelers van Circus Caps en het Circustheater 7+ doen dit jaar weer mee. Onder leiding van René Hildesheim spelen ze de voorstelling ‘De Cirkel van het Circus’. Deze voorstelling is gratis te bezoeken in de Kiosk op de Noordkade in Veghel. Uiteraard zijn op beide locaties maatregelen getroffen zodat iedereen op een veilige en plezierige manier kan genieten van de voorstellingen.

LEES OOK: Windkracht groeit uit tot festival van formaat