Windkracht groeit uit tot festival van formaat

MEIERIJSTAD - Het jaarlijks terugkerende theaterfestival Windkracht, dat in april plaats zou vinden, is opnieuw geprogrammeerd. Van 10 tot en met 18 september spelen de jonge acteertalenten van Phoenix Cultuur 18 voorstellingen in ’t Spectrum in Schijndel, en één voorstelling op de Noordkade in Veghel.

Het kleinschalige theaterfestival met jong acteertalent is sterk gegroeid. Nu doen er 113 leerlingen mee met 11 verschillende verhaallijnen, verdeeld over maar 19 voorstellingen. Theaterfestival Windkracht’20 biedt een veelzijdig programma met voorstellingen voor alle leeftijden. Spanning, humor, zang en dans: het komt allemaal aan bod. De voorstellingen zijn geschreven door de theatermakers en docenten van de theaterafdeling van Phoenix Cultuur, met behulp van enkele gastschrijvers. Ook de theater- en musicalleerlingen mochten meedenken en meewerken aan hun stuk.

Ook de spelers van Circus Caps en het Circustheater 7+ doen dit jaar weer mee. Onder leiding van René Hildesheim spelen ze de voorstelling ‘De Cirkel van het Circus’. Deze voorstelling is gratis te bezoeken in de Kiosk op de Noordkade in Veghel.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website van Phoenix Cultuur.