Een kerstboom? Liever een belevingstuin!

SCHIJNDEL – Kerst is in aantocht. Ook bij het Mgr. Bekkershuis en St.Barbara worden binnenkort de kerstbomen weer gezet. Laverhof, de organisatie waar de twee zorgcentra onder vallen, zou heel blij zijn met een symbolisch cadeau onder die kerstbomen. De twee zorgcentra hopen dat mensen ‘Vriend van Sint Barbara en Mgr. Bekkershuis’ willen worden. Als donateur dragen Vrienden onder meer bij aan de aanleg van een speciale belevingstuin.

De eerste gelden voor deze tuin zijn al binnen. Laverhof ontving van Omroep Meierij een bedrag van 1040 euro dat opgehaald is met de verkoop van het boek ‘Hoe gaoget mi oew?’ Maar het ontwerp en de aanleg van de tuin kost flink wat geld. “Het mooie is dat elke cent die mensen als Vriend van St.Barbara en Mgr. Bekkershuis doneren meer dan goed besteed wordt,” vindt secretaris Wim van Meijl. “De gelden worden 100% besteed aan projecten die het welzijn van de bewoners vergroten. Uiteraard is de zorg bij Laverhof prima te noemen, maar het is ook broodnodig dat er geld is voor extra dingen. In de 20 jaar dat de vriendenstichting bestaat hebben we al veel mooie dingen kunnen realiseren.”


Géén spaarpot
Dion van Kaathoven, teammanager welzijn bij St. Barbara en het Mgr. Bekkershuis, ervaart zelf hoe mooi en belangrijk de bijdrage van de vriendenstichting is. “De gelden van de vriendenstichting komen heel goed terecht. Samen met het bestuur van de stichting bekijken we waar behoefte aan is. Zo hebben we tijdens de eerste coronagolf een mobiel apparaat aan kunnen schaffen die mooie beelden kan projecteren. We hebben dat veel ingezet bij bewoners die op hun kamer zaten. Zo zorgden we voor waardevolle momenten in een tijd die voor veel bewoners best eenzaam was.” Wim van Meijl vult aan: “Vier keer per jaar bekijken we als stichting welke projecten we mede mogelijk maken. Het is fantastisch om te zien hoe je daarmee verschil kunt maken in het welzijn van mensen. Het klinkt misschien wat vreemd, maar we geven heel graag het gedoneerde geld uit. We gooien het niet over de balk natuurlijk, maar we zijn bewust ook géén spaarpot.”

Kerstactie
Steeds meer mensen en bedrijven besluiten om met Kerst een donatie te doen aan een goed doel. Wim van Meijl hoopt van harte dat ze dan aan de ‘Vrienden van Sint Barbara en Mgr. Bekkershuis’ denken. Dion van Kaathoven hoopt van harte dat mensen willen doneren. “Elke bijdrage is welkom. We zouden erg graag de belevingstuin dit voorjaar willen realiseren. Dan kunnen bewoners straks genieten van onder meer een moestuin, speciale klankenwand en een mooi aangelegde tuin. Het mooie van dit project is dat er méér inzit dan alleen welzijn. Bewoners kunnen straks helpen in de tuin en daarmee komen ze op een gepaste manier in beweging. En het is een heel natuurlijke manier om bewoners ‘even’ naar buiten te laten gaan. Dat is niet alleen fijn, maar ook gezond!’

Wilt u doneren aan de belevingstuin? Maak dan uw bijdrage over op NL24RABO0147108659 t.n.v. Stichting Vrienden van St. Barbara en Mgr. Bekkershuis