Duo-tentoonstelling City(e)scapes van broers Ruimers

Werk van Rob Ruimers uit de Chinese miljoenstad Xiamen
Fotograaf: Rob Ruimers

SCHIJNDEL - Vanaf zaterdag 11 februari is de tentoonstelling City(e)scapes te zien in de KEG EXPO in ’t Spectrum in Schijndel. Deze bijzondere duo-tentoonstelling van de kunstenaars-broers Rob en Guus Ruimers bestaat uit een installatie en fotografisch werk. De expositie loopt tot en met 24 maart van 10.00 tot 20.00 uur.

Beeldend kunstenaar Rob Ruimers heeft al veel tentoonstellingen op zijn naam staan in binnen- en buitenland. Vaak zijn het exposities met grote indrukwekkende beelden.

Inspiratie in China
In de KEG EXPO staat de installatie:Bú Kè Qi , in het Engels don‘t mention it. De titel is gegeven aan een installatie die Rob bedacht na zijn verblijf in het Chinese European Art Centre (CEAC) in Xiamen. Tijdens zijn vele wandelingen door deze Zuid-Chinese stad raakte hij onder de indruk van het leven, de dromen en het streven naar groei van haar vijf miljoen inwoners. De installatie laat ons een veelheid aan emoties en ontmoetingen ervaren: de stad Xiamen in beeld en geluid, als een op zichzelf staand organisme.

Werk van Rob Ruimers uit de Chinese miljoenstad Xiamen
Fotograaf: Rob Ruimers

Fotograaf op reis
Guus Ruimers’ passie voor fotografie is versterkt door het maken van reizen, de ontmoeting met andere culturen en de natuur. Waar hij oorspronkelijk zich eerst richtte op landschappen en macrofotografie werd het werk steeds abstracter in vorm en structuur. Het is voor Guus een uitdaging om met zijn foto’s van een ogenschijnlijk simpel onderwerp een totaal andere wereld te creëren.

De tentoonstelling City(e)scapes wordt zaterdag om 16.00 uur geopend.

Werk van Guus Ruimers: landschap abstract in vorm en structuur
Fotograaf: Guus Ruimers