Dreigende bomenkap voorlopig van de baan

VEGHEL – Het voornemen van de gemeente Meierijstad om in de Kolonel Johnsonstraat en Vondelstraat 37 zogenaamde ‘knot’ bomen te kappen verdwijnt voorlopig in een bureaula.

Bij de gemeente neemt men de ophef die daarover bij bewoners was ontstaan serieus nadat Omroep Meierij hierover vrijdag berichtte. Dit gebeurde nadat zij over de kapplannen een brief hadden ontvangen.

Kijken naar (on)mogelijkheden


Een ambtenaar van de gemeente belde maandagmorgen met Rolf Vonk om een toelichting te geven over het plan. De aanleiding voor de geplande maatregelen ligt volgens de ambtenaar aan de plannen voor groenrenovaties in Meierijstad. Dit is eerder al door de raad is vastgesteld. De bomen in beide straten maken daarvan deel uit. Bovendien is over de bomen tevens een beperkt aantal meldingen van bewoners ontvangen, laat de gemeente in een schriftelijke reactie weten.

Men gaat op korte termijn in gesprek met de bewoners. Rolf Vonk is blij met deze toezegging. Hij hoopt dat hierbij ook leden van het Platform Natuur en Landschap Meierijstad worden betrokken. “Bij die gesprekken wordt in elk geval gekeken naar de (on)mogelijkheden van het plan. Iets waar ik en vele anderen blij mee zijn”, aldus Vonk.

LEES OOK: Bewoners niet blij met bomenkap

De Knot bomen in de Kolonel Johnsonstraat in Veghel.
Fotograaf: Hans Hultermans