De koningin in de etalage

Programma 55 Plusshow op 2 mei.

MEIERIJSTAD – Misschien kun je het je nog herinneren. Of heb je er zelfs gehoor aan gegeven. Een paar weken geleden deed Gerrie Lauwen in de 55 Plusshow een oproep aan creatieve Rooienaren om speciale Maximavoorwerpen te maken. Op 17 mei viert Hare Majesteit de Koningin namelijk haar vijftigste verjaardag. En dat wil het bestuur van het Creatief Rooi niet ongemerkt voorbij laten gaan. Met de voorwerpen richt Gerrie in het ontmoetingscentrum aan de Borchgrave 7 in Sint-Oedenrode een speciale tentoonstelling in. Die is dan tot 1 juni te zien. Ben jij ook zo benieuwd of de etalages van het centrum al een Koninklijke uitstraling beginnen te krijgen? Wij vermoeden van wel. Zondag tussen 11.00 en 13.00 uur hoor je in onze radioshow van een enthousiaste Gerrie welke voorwerpen er zoal in zullen prijken.

Verrassend veel lekkers bij de koffie
Afgelopen dinsdag was er natuurlijk al een ander koninklijk feestje: Koningsdag. Terwijl Eindhoven zich via allerlei digitale technieken van zijn beste kant liet zien aan het Oranjegezin, rolden de jongeren van M25 in Veghel hun mouwen op in de keuken. Met hulp van Ons Welzijn, vrijwilligers van stichting Met je Hart Veghel en de Zonnebloem, en heel veel amateurbakkers maakten ze cake, taart, krakelingen en andere feestelijke lekkernijen. Niet voor hun zelf, maar om bijna vijfhonderd (eenzame) ouderen een smakelijkhart onder de riem te steken. Wij waren erbij met onze microfoon toen ze de oudjes al dat lekkers bezorgden bij de koffie of thee.

Een hele hoop titels
Weet je wie net als onze koning en koningin een hele berg titels hebben? De bibliotheken. Heb je intussen al zo veel boeken verslonden dat je niet meer weet wat je nu weer eens kunt lezen? Dan heb je mazzel. Want in onze show geeft Sonja van de Heuvel van Bibliotheken Meierijstad een paar fijne boekentips. Fijn en amusant wordt zeker het Meierijs Verhaal van Antoon Buiting. En Ingo Audenaard tekent voor weer een fijn Gedicht van de Week. Over woordkunst gesproken: we hebben ook een muzikale palindroom voor je, in het midden van de Top 3 uit vervlogen tijden. Die wil je toch horen? Mooi, leuk dat je erbij bent dan zondag. En als je niks te doen hebt, dwaal eens lekker rond in onze podcast.