Koningsdag Meierijstad vooral feest voor kinderen en ouderen

MEIERIJSTAD - Koningsdag in Meierijstad was vooral een feest voor jonge kinderen en oudere mensen. Kinderen toerden rond op versierde fietsen en ouderen werden verwend met tompoucen en ander gebak.

Onder aanvoering van Jongerengroep M25 en Ons Welzijn werden bijna 500 ouderen op Koningsdag verrast met iets lekkers bij de koffie. Met in hun kielzog de vrijwilligers van Met je Hart Veghel en de Zonnebloem gingen ze dinsdagmorgen naar seniorencomplexen en woningen van ouderen om de zoete lekkernijen op veilige afstand aan de deur af te leveren. Tot genoegen van de ouderen die zich deze plotselinge traktaties goed lieten smaken.

Meer nieuwe bakkers

M25 zet zich al jaren in voor ouderen. Tijdens de feestdagen eind 2020 kregen ze tientallen Veghelaren aan het schrijven. De bijzondere kerstkaarten die dit opleverden stopten ze aan de vooravond van Kerstmis bij circa 300 ouderen in de brievenbus. Tijdens Koningsdag 2021 wilden de jongeren dit aantal weer bereiken. Volgens voorzitter Noor van Rijbroek werden er dat veel meer. “Vandaag kunnen we zelfs bijna 500 ouderen met iets lekkers verrassen. Daar zijn we heel erg blij mee. Het mooie is dat na onze oproep in de media zich ook weer nieuwe bakkers hebben aangemeld”.

Vroeg uit bed

Ook de 15-jarige Suzanne Beks leverde een behoorlijk aandeel. De dag voor Koningsdag was zij thuis in de keuken druk in de weer. Cakes en brownies gingen afwisselend de oven in terwijl ze de chocolade fudges al in doosjes in de koelkast had klaarliggen. Op Koningsdag moest ze nog op tijd haar bed uit om krakelingen te maken. Samen met een vrijwilligster van de Zonnebloem ging ze dinsdagmorgen op pad om het lekkers bij 40 ouderen af te leveren. Eerst in de Ijsselstraat bijWim Vossenberg. Die vond het een mooie geste en nam het lekkers ’s-middags mee naar de Watersteeg waar zijn vrouw sinds enkele maanden verblijft.

Sponsoren
En zo stonden weer veel Veghelse vrijwilligers tijdens Koningsdag in de startblokken om hun zelfgebakken creaties met (eenzame) ouderen te delen. Met dank aan Albert Heijn en Boekhandel Schellen die deze editie van Heel Veghel Bakt ondersteunden.

Odendael

De Oranjevereniging in Sint-Oedenrode zorgde er voor dat de bewones van verzorgingshuis Odendael getrakteerd wrden. Bovendien konden ze mee doen aan een loterij.

Zowel in Rooi als in Schijndel waren fietstochten georganiseerd voor jongeren kinderen. In Boerdonk organiseerde Stichting Algemeen Boerdonk Belang een knutselwedstrijd voor de kinderen.

Omroep Meierij maakte van al deze activiteiten opnames.