D66 wil extra rijksgeld voor huizen besteden aan eigen inwoners

MEIERIJSTAD – D66 is kritisch op de manier waarop de gemeente één miljoen euro van het rijk gaat besteden voor de bouw van flexwoningen en huisvesting van arbeidsmigranten.

“Wat vindt u er zelf van dat we de extra middelen inzetten voor vooral arbeidsmigranten en bijna niet voor onze eigen inwoners,” vraagt D66-raadslid Marrik van Rozendaal aan burgemeester en wethouders. Hij vindt het een vreemd besluit en vraagt of het teruggedraaid kan worden.

Vorige week werd bekend dat Meierijstad één miljoen euro krijgt van het rijk om plannen voor flexwoningen en huisvesting van arbeidsmigranten te versnellen. Van Rozendaal vraagt zich af of er over de besteding van dat bedrag wel voldoende is nagedacht.

Subsidie voor werkgevers

De democraat wil vooral weten of er bij de keuze van de projecten wel genoeg is gekeken naar plannen om mensen met een binding aan Meierijstad sneller aan een huis te helpen.

Volgens Van Rozendaal ontstaat nu het beeld dat het extra rijksgeld dat bestemd is voor volkshuisvesting ingezet wordt als subsidie voor werkgevers en bedrijven. “Had u dit geld niet beter in kunnen zetten voor woningbouwprojecten waardoor onze jeugd een fatsoenlijk en betaalbaar huis kan krijgen in onze gemeente?” vraagt Van Roozendaal zich af.

LEES OOK: Een miljoen voor snelle bouw flexwoningen en huizen arbeidsmigranten