Eén miljoen voor snelle bouw flexwoningen en huizen voor arbeidsmigranten

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad krijgt van het rijk één miljoen euro voor de bouw van flexwoningen en de huisvesting van arbeidsmigranten.

Daarmee komen de plannen die de gemeente al heeft in een stroomversnelling. Voorwaarde voor de subsidie is namelijk dat de plannen voor 31 december 2022 gerealiseerd zijn.

Knokert

Het grootste plan is dat voor een wijkje voor arbeidsmigranten in het zogenoemde Knokert Kwartier in Veghel. Met het geld komt er ook tempo in de bouw van 27 flexwoningen door Area. Die staan nu gepland aan de Bolst in Erp. Op de lijst staan ook 17 flexwoningen bij ’t Spectrum in Schijndel.

In 2019 verraste de gemeente Meierijstad al met een plan voor een complete woonwijk voor arbeidsmigranten. Het was voor het eerst dat in Nederland zo’n plan werd gemaakt. De plek was de Knokert, vlakbij bedrijventerrein De Amert.

Er was kritiek vanuit de buurtschap Dorshout tegen dat grootschalige plan. Kritiek was er ook vanuit Erp tegen de bouw van 27 flexwoningen in de buurt van de Bolst. Omwonenden willen geen spoedzoekers als buur.