‘Coronaproof’ stemmen in Meierijstad

MEIERIJSTAD – ‘Coronaproof’ stemmen op 7 maart: dat kan in Meierijstad. Er komen drie drive-thru stembureaus, waarbij je vanuit de auto kunt stemmen. Ook komen er zes mobiele stembureaus in verpleeghuizen.

De mobiele stembureaus zijn beperkt open en alleen bedoeld voor bewoners van de verpleeghuizen. Bij de drive-thu’s kan iedereen zijn stem uitbrengen. Daarnaast zijn ook de 42 ‘reguliere’ stembureaus open.

LEES OOK: Extra stembureaus in Meierijstad bij verkiezingen in 2021

Pilot

De drive-thru’s komen bij de milieustraat Veghel, milieustraat Schijndel en manege De Pijnhorst in Sint-Oedenrode. De gemeente ziet deze stembureaus als een pilot, zo meldt het Brabants Dagblad. Als stemmen vanuit je auto een succes is, dan zou dat ook een ingezet kunnen worden bij de gemeentraadsverkieizingen van 2021.

Extra medewerkers

Met de mobiele stembureaus en drive-thru’s wil de gemeente Meierijstad zorgen dat mensen veilig en 'coronaproof' kunnen stemmen. Ook de ‘normale’ stembureaus worden anders ingericht., zodat ze voldoen aan de coronamaatregelen. Veiligheid staat ook voorop bij de bemensing van de stembureaus. Dat betekent dat er extra medewerkers aanwezig zullen zijn én dat de gemeente actief zoekt naar jongere medewerkers, zoals studenten, die minder kwetsbaar zijn. In totaal zijn er 390 mensen nodig om het stemmen op 7 maart in goede banen te leiden.