BrabantZorg start laatste vaccinatieronde voor bewoners

MEIERIJSTAD - Komende week start BrabantZorg met de laatste vaccinatieronde voor cliënten die in een van de 34 locaties wonen. Ook cliënten die tijdens deze laatste vaccinatieronde tijdelijk bij BrabantZorg verblijven én in staat zijn om de tweede prik bij BrabantZorg op te komen halen, komen voor deze coronaprik in aanmerking. Dat betekent dat na 5 mei alle bewoners van een zorginstelling van Brabant Zorg tegen corona gevaccineerd zijn.

Op 18 januari werd de eerste cliënt van Brabant Zorg gevaccineerd. Uiteindelijk bleken er drie rondes nodig om alle bewoners van BrabantZorg te vaccineren. In totaal krijgen de komende weken 430 bewoners een coronaprik. Het is het sluitstuk van een flinke operatie, want in totaal krijgen 2.500 cliënten de inenting.

KIJK OOK: Eerste coronaprik bij Brabant Zorg gezet.

Effect merkbaar

Brabant Zorg merkt duidelijk effect van het vaccineren. Op de 34 locaties zijn nauwelijks besmettingen meer en het percentage bewoners dat écht ernstig ziek wordt of overlijdt aan corona is zeer sterk gedaald. Maar bewoners kunnen nog steeds corona krijgen. Daarom roept Brabant Zorg bewoners, medewerkers en bezoekers op om zich aan de coronamaatregelen te blijven houden.