Eerste coronaprik bij Brabant Zorg gezet

VEGHEL - Er is reikhalzend naar uitgekeken door cliënten én medewerkers van Brabant Zorg. Op maandag 18 januari was het eindelijk zover: bij de Watersteeg in Veghel werd de eerste bewoner tegen corona ingeent met het Pfizer/BionTech-vaccin.

Brabant Zorg is blij dat ze als een van de eerste zorgorganisaties kan starten met inenten. De eerste prik werd gezet op de afdeling waar ook als eerste corona uitbrak. Specialist ouderengeneeskunde Lyan de Roos gaf de eerste vaccinatie. Zelf kreeg ze als vierde persoon in Nederland het coronavaccin.

Stapsgewijs naar een leven zonder corona

Wilma de Jong, voorzitter van de Raad van Bestuur van Brabantzorg, is blij dat Brabant Zorg als één van de eerste zorgorganisaties kan gaan inenten. “Blij omdat de bewoners na vaccinatie beschermd zijn én blij omdat we dan langzaam maar zeker weer stappen kunnen zetten naar een leven zonder corona”.

Binnenkort worden ruim 1400 andere cliënten van Brabant Zorg gevaccineerd. Het zijn bewoners van De Watersteeg, Sint Joachim & Anna en het AAtrium in Veghel, Simeonshof in Erp en Odendael in Sint Oedenrode.

De mediabelangstelling was groot