Boekenwurmen mogen 55 Plusshow zondag niet vergeten

MEIERIJSTAD – Voor de tweede keer dit jaar gaan de bibliotheken voor enkele weken op slot. De sluiting is één van de maatregelen van de regering om Covid-19 terug te dringen. De thuiszittende boekenwurm hoeft echter niet bang te zijn voor een boekloze periode. Net als tijdens de gedwongen sluiting in de eerste coronaperiode leveren medewerkers van de bibliotheken de boeken thuis bij je af. Als je die bestelt tenminste. Hoe dat in z’n werk gaat horen we zondag 8 november van Nastasja de Groot tijdens de uitzending van de 55 Plusshow.

Coronaverhalen
Nóg meer boekennieuws komt van onze eigen Omroep Meierijvrijwilligster Ellis Rijkers. De verhalen in ‘Hoe goaget mee oew’ beheersten ruim drie maanden de website van Omroep Meierij. In dikwijls indringende verhalen lieten onbekende mensen weten hoe corona hun leven beheerste en hoe zij zich door die moeilijke periode heen sloegen. Al die verhalen worden in boekvorm gegoten. Zonder winstoogmerk. Ellis vertelt naar welk goed doel de opbrengst gaat.

Koffie met iets lekkers erbij
Tussendoor draait onze technicus muziek uit de jaren ‘60, ‘70 en ’80. Daarbij mag de Top 3 uit vervlogen tijden natuurlijk niet ontbreken. Dit keer van 8 november 1984. Ook Antoon Buiting meldt zich weer met een Meierijs verhaal en Bob Kalkman van Schrijverscollectief Meierij leest het Gedicht van de Week. Dus, zondag van 11.00 tot 13.00 uur koffie met iets lekkers onder handbereik en luisteren naar de 55 Plusshow. Wil je meer weten over ons programma? Kijk dan eens op onze website en like ons op Facebook.