Alle Mijmerbankjes onthuld

MEIERIJSTAD – Donderdag 1 en vrijdag 2 april zijn alle mijmerbankjes in Meierijstad onthuld. Elk dorp krijgt een eigen Mijmerbankje: een plek waar mensen in alle rust - alleen of samen op anderhalve meter afstand – de coronaslachtoffers kunnen herdenken, stilstaan bij dat wat er allemaal gebeurd is en vooruit kijken.

Vorige week werd de eerste Mijmerplek in Erp onthuld door Commissaris van de Koning Ina Adema en burgemeester Van Rooij. Deze week werden de bankjes in de andere kernen onthuld.

KIJK EN LUISTER OOK: Eerste Mijmerplek in Erp onthuld

Verhalen levend houden

De Mijmerplekken moeten de gebeurtenissen in 2020 in de herinnering houden en de ontmoeting tussen mensen stimuleren. Het Comité Meierijstad Mijmert wil ook de verhalen over corona in Meierijstad levend houden. Daarom maken vier jonge journalisten die in onze gemeente wonen podcasts waarin deze verhalen voor de toekomst bewaard worden. De eerste podcast is nu al te beluisteren via de speciale webpagina van de gemeente. Wilt u uw verhaal delen? Dan kunt u zich via deze pagina aanmelden om mee te doen met de podcastserie.

De 55Plusshow maakte in Olland onderstaande reportage.

De onthulling van het eerste Mijmerbankje in Erp.