Eerste Mijmerplek in Erp onthuld (Video)

ERP – Het coronavirus sloeg in Meierijstad ongenadig hard toe. Covid-19 heeft heel diepe wonden geslagen in elke kern van Meierijstad. Het verdriet was groot, maar de saamhorigheid was minstens zo groot. Rouw, verdriet, saamhorigheid, omzien naar elkaar … 2020 werd hierdoor een jaar om nooit te vergeten. En dat doen we ook niet! Want in elke kern van Meierijstad komt een speciale mijmerplek.

Vanochtend onthulde Commissaris van de Koning Ina Adema de eerste mijmerplek in het Molenpark van Erp. Bij de Mijmerplekken kunnen mensen in alle rust - alleen of samen op anderhalve meter afstand -

herdenken, stilstaan bij dat wat er allemaal gebeurd is en vooruit kijken.

Verhalen levend houden

De Mijmerplekken moeten de gebeurtenissen in 2020 in de herinnering houden en de ontmoeting tussen mensen stimuleren. Het Comité Meierijstad Mijmert wil ook de verhalen over corona in Meierijstad levend houden. Daarom maken vier jonge journalisten die in onze gemeente wonen podcasts waarin deze verhalen voor de toekomst bewaard worden. De eerste podcast is nu al te beluisteren via de speciale webpagina van de gemeente. Wilt u uw verhaal delen? Dan kunt u zich via deze pagina aanmelden om mee te doen met de podcastserie.

Live in de 55 Plusshow

Tom Berkers deed zondagmorgen direct na de opening live verslag in de 55 Plusshow. Het verslag van Tom is te beluisteren in onderstaande podcast.