Aantal coronabesmettingen Meierijstad weer boven de 100

Steeds meer mensen op de intensive care

MEIERIJSTAD – Het aantal coronabesmettingen in Meierijstad stijgt met sprongen. Waren er vorige week dinsdag nog ongeveer zestig personen besmet. In de afgelopen weken steeg dat aantal naar 104.

Het aantal meldingen neemt sterk toe in vrijwel alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen. Het aantal meldingen in heel Nederland is de aflopen zeven dagen ruim vervijfvoudigd in vergelijking met vier weken geleden.

Steeds meer mensen op de IC

Ook het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) steeg fors. Op de IC intensive care neemt het aantal opnames eveneens sterk toe. Het percentage positieve tests van de GGD testlocaties in afgelopen maand gestegen van 2,5% in de laatste week van augustus naar 7,4% in deze afgelopen week.

In de week van 23 tot en met 29 september meldden de GGD’en 19.326 personen die positief testten op COVID-19. Ruim 207.000 mensen hebben zich de afgelopen week laten testen in de GGD teststraten.

Het grootste aantal mensen met een positieve testuitslag per 100.000 inwoners is nog steeds te vinden in de leeftijdscategorie 20-29 jaar.

LEES OOK: Code rood voor de horeca in Meierijstad