70.000 euro subsidie voor nieuwe woonvorm ouderen

Impressie van het toekomstige wijkgebouw met appartementen in de Vossenberg in Schijndel.
Fotograaf: Woningcorporatie Woonmeij

SCHIJNDEL – De gemeente Meierijstad draagt 70.000 euro bij aan een pilot voor een nieuwe woonvorm voor ouderen in Schijndel. In de nog nieuw te bouwen appartementen in de multifunctionele accommodatie De Vossenberg wordt het B’ons Thuis concept toegepast. Van de acht geplande woonruimten voor senioren wordt er één ingericht als gezamenlijke ruimte. Zo wordt vereenzaming onder ouderen tegengegaan en kunnen ze langer zelfstandig blijven wonen.

De kosten voor de pilot worden gezamenlijk gedeeld door de gemeente, de toekomstige huurders en woningcorporatie Woonmeij die het nieuwe wijkcentrum gaat bouwen.

LEES OOK: Van Schijndelse school naar wijkgebouw en woningen

De locatie is uitermate geschikt voor de huisvesting van ouderen, met het park en de winkelvoorzieningen in de buurt. Ook kan de gemeente kosten besparen met dit concept, omdat eventuele zorg- en ondersteuningskosten voor de bewoners worden voorkomen. Daarnaast stimuleert het B’ons Thuis concept de doorstroom van ouderen naar een meer geschikte woning. Zo komen hun woningen beschikbaar voor starters en jonge gezinnen.

Begeleiding Seniorenraad
De gemeente en Woonmeij zien de Seniorenraad als een belangrijke partner. Zij hebben goede contacten in de buurt en korte lijntjes met hun leeftijdsgenoten. De raad gaat de komende maanden in vier bijeenkomsten de doelgroep informeren en enthousiast maken om zich voor het B‘ons Thuis concept aan te melden. Voor de organisatie van die informatiebijeenkomsten krijgt de Seniorenraad een eenmalige subsidie van 4.000 euro.