Zwijsen College verbindt met praktijkvak havo

VEGHEL – Met veel interesse kregen vijftien middelbare scholen uit de regio informatie over het programma Havo P(raktijk) van het Zwijsen College. Het programma werd afgelopen vrijdag gedeeld tijdens een informatiemiddag. Leerlingen zouden bij het nieuwe examenvak Havo P de kans krijgen om theorie en praktijk te verbinden.
Vijftien scholen kregen informatie over hoe het nieuwe praktijkvak van het Zwijsen College, havo P, werkt.

Volgens het Zwijsen College hebben havisten die ‘denkende doeners’ zijn behoefte aan een praktisch vak. Havo P is daarom in het leven geroepen. Leerlingen kunnen bij het praktijkvak kiezen tussen het maatschappelijke en technologische deel. “Praktijkopdrachten, gastlessen en stages vormen daarbij een wezenlijk onderdeel en samenwerking met maatschappelijke instanties en bedrijven is cruciaal”, zegt het Zwijsen College.


‘Voortrekkersrol’
Vijftien scholen namen deel aan de informatiemiddag. Zwijsen College: “Bij iedereen dringt het besef door dat samenwerking met het bedrijfsleven en de wereld om ons heen noodzakelijk is. Het Zwijsen College is trots hier een voortrekkersrol in te mogen vervullen.”