Zwembaden beloond voor gezonde sportomgeving

Meierijstad – Zwembaden De Neul in Sint-Oedenrode en De Molen Hey in Schijndel hebben een gezonde sportomgeving. Daarvoor kregen ze vrijdag de Topprestatiebadges Gezonde Sportkantine toegekend vanuit JOGG-Teamfit. JOGG is de organisatie die zich inzet voor een gezondere jeugd en sportomgeving.

De Topprestatiebadge wordt toegekend als een sportaccommodatie voldoet aan drie belangrijke voorwaarden: Een rookvrij sportterrein, gezonde voedingskeuzes in de kantine een en verantwoord alcoholbeleid. Wethouder Johan van Gerwen reikte de badges uit aan de twee zwembaden omdat ze aan alle criteria voldoen.

Gezond gedrag
Wethouder Johan van Gerwen: “In Meierijstad vinden we het belangrijk dat mensen die sporten zich in een gezonde sportomgeving kunnen bewegen. We zijn dan ook blij dat in deze zwembaden onze inwoners kunnen sporten en bewegen op een prettige en gezonde plek waar je lekker en toch gezond kunt eten en drinken. Ook wordt er bewust omgegaan met alcohol, zijn ze rookvrij is en wordt het goede voorbeeld gegeven als het gaat om gezond gedrag.”

Vitaliteitsakkoord
Het beleid bij de zwembaden past binnen het Lokaal Vitaliteitsakkoord. Dat akkoord richt zich op preventie van roken, overgewicht, problematisch alcoholgebruik en mentale problematiek. Sporten en bewegen is hiervoor een belangrijk middel.

Zwembaden De Neul in Sint-Oedenrode en Molen Hey in Schijndel kregen vrijdag de Topprestatiebadges Gezonde Sportkantine