Zwembad de Molenhey krijgt predicaat Fairtrade

SCHIJNDEL – Ook in de kantine van zwembad de Molenhey wordt een eerlijk kopje koffie en thee geschonken. Dat kon al vanaf augustus vorig jaar maar sinds woensdag 30 juni heeft De Molenhey ook het officiële Fairtrade predicaat. Janneke Sarijoen – Van Maasakker van het zwembad ontving die dag het Fairtradebordje uit handen van Arthur Rijken van de Stichting Fairtradegemeente Meierijstad.

Eerlijke prijs

De stichting wil boeren die koffie en thee verbouwen ondersteunen door ze een eerlijke prijs te geven voor hun producten en met een extra premie die de boeren kunnen investeren in hun dorp, bijvoorbeeld aan onderwijs of gezondheid. De oude gemeente Schijndel zette al in 2011 de stap als Fairtrade gemeente, en opvolger Meierijstad volgde Schijndel sinds 2018.

Gezond

Naast eerlijke producten wil de kantine van het zwembad ook gezondheid stimuleren door het sporten te combineren met een gezonde omgeving. Zo is het zwembad al aangesloten bij de Rookvrije Generatie, is het water voor de kinderen in de kantine gratis en wordt gewerkt aan een plan voor gratis fruit. De gemeente wil dit concept van een gezondere, fairtrade kantine ook gaan toepassen in de nieuw te bouwen zwembaden in Sint Oedenrode en Veghel. Dus straks kan iedereen ook daar terecht voor een eerlijk kopje koffie of thee.