Zwembad de Molen Hey Schijndel 4 maanden dicht voor renovatie

SCHIJNDEL – Zwembad de Molen Hey in Schijndel gaat volgend voorjaar 4 maanden dicht voor een complete renovatie. Met de sportverenigingen die gebruik maken van het zwembad wordt gezocht naar een tijdelijke oplossing.

De Molen Hey wordt echt compleet verbouwd. De vloeren worden vervangen, de kleedkamers worden ruimer gemaakt en er komt een nieuwe entree en ontmoetingsruimte.
De squashbanen die nu nog aanwezig zijn in de Molen Hey komen na de verbouwing niet terug. Volgens de gemeente is de animo voor het squashen de laatste jaren flink afgenomen en kan de ruimte beter gebruikt worden voor het zwembad zelf.

Verduurzaamd
Ook wordt het zwembad verduurzaamd: er komen zonnepanelen op het dak en er wordt een warmtepomp geplaatst.
De Molen Hey is 30 jaar geleden gebouwd en dus zeker toen aan een grondige verbouwing.
Sint-Oedenrode en Veghel kregen de afgelopen jaren een compleet nieuw overdekt zwembad, maar in Schijndel wordt dus gekozen voor een fikse opknapbeurt.
Hoeveel de verbouwing gaat kosten is nog niet bekendgemaakt door de gemeente, maar wel stelt sportwethouder Johan van Gerwen dat er in de begroting al geld is gereserveerd voor de verbouwing van de Molen Hey.

14 april
Het is de bedoeling dat de Molen Hey volgend jaar op 14 april dicht gaat en dat de verbouwing dan media augustus klaar is.