Zuutjes carnavallen door gezellige actieve senioren

VEGHEL – Onder de noemer GAS, oftewel Gezellige Actieve Senioren, richtten 4 Veghelse vrouwen kort voor de carnaval een eigen clubke op. Ze wilden met leeftijdgenoten van 60 jaar en ouder gewoon Zuutjes Carnavallen.

Het kwartet zocht contact met Alex van Rossem van de Gouden Leeuw. Ook hij vond het een uitdaging om voor deze groep senioren een carnavalsmiddag te organiseren. Dré den Ouden bood spontaan zijn medewerking aan als senior DJ en seniorenband de Moesmulders wilden ook graag komen spelen.

Toen ook nog Prins Robert d’n Twidde van Kuussegat vroeg of hij ook mocht komen kon de middag helemaal niet meer stuk. Hij liet met een stel getrouwen zijn lijflied horen. De reden dat het viertal een apart carnavalsfeestje wilde bouwen was volgens Trees van Geffen logisch. “Wij willen gewoon met leeftijdgenoten een middag plezier hebben met ouderwetse muziek. We hebben allemaal onze kennissenkring benaderd en die vonden dat ook een goed idee. En zie, het is harstikke druk”, aldus een enthousiaste Trees. Ze hoopt dat hun initiatief volgend jaar een vervolg krijgt.