Zuster Marcelliana viert 107de verjaardag in stilte; familie roept op kaart te sturen

Kaarten zijn ook steuntje in de rug voor andere zusters

SCHIJNDEL – Zuster Marcelliana van den Boomen wordt 1 februari 107 jaar oud. Dan is ze de oudste inwoonster van Meierijstad en van Brabant. Toen ze vorig jaar die mijlpaal bereikte stond ze overal in de belangstelling. Dat was net voordat de coronapandemie uitbrak. Zuster Marcelliana woont in het klooster van de Zusters van Liefde in Schijndel.

Nu zijn de omstandigheden anders en kan er geen sprake zijn van feestelijkheden. Familieleden van Zuster Marcelliana willen de verjaardag toch niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan. Ze doen een oproep aan mensen om de jarige zuster een verjaardagkaart te sturen.

Anderen blij maken
Maar dat niet alleen. “Voor zuster Marcelliana is het allermooiste cadeau, dat ze uit kan delen aan anderen en anderen blij kan maken. Vooral haar medezusters. Daarom willen we graag dat ook andere zusters een hart onder de riem wordt gestoken,” aldus Ans van Ham namens de hele familie.

Zuster Marcelliana is iemand die altijd aan iedereen een verjaardagskaart stuurde. Daarom roept de familie mensen op nu aan de zuster een verjaardagskaart te sturen die ook bestemd is voor alle medezusters. Want, aldus de familie, de zusters verblijven momenteel veelal alleen op hun kamer en maken een zware tijd door.

De familie van zuster Marcelliana zou het liefst zien dat mensen een zelfgemaakte kaart sturen met een bemoedigende tekst om daarmee hun jarige tante en alle medezusters een hart onder de riem te steken.

Het adres is Pastoor van Erpstraat 1 5481 BK Schijndel.

Vorig jaar kreeg Zuster Marcelliana nog bezoek van de burgemeester