Zuster Ludwina onthult schilderij Sterren op het Doek

VEGHEL – In het tekenatelier van Phoenix Cultuur kwam donderdagavond voor zuster Ludwina een einde aan een spanning die 2 maanden had geduurd. De zuster van de Orde van de Franciscanessen, was tijdens de Nacht van de Noordkade op 27 januari het middelpunt geweest bij Sterren op het Doek.

Acht amateurkunstenaars mochten een portret van haar maken. De ruwe schetsvormen gingen met de nodige foto’s mee naar het eigen atelier. Met 23 maart als deadline gingen ze er thuis mee aan de slag.

Moeilijke keuze
De kunstenaars waren bijna allemaal zelf aanwezig tijdens de onthulling. Zuster Ludwina mocht telkens een doek aanwijzen waarachter een portret van haar verborgen was. Aan de kunstenaar zelf de eer om samen met presentator Hans Fassbender het portret te onthullen. De keuze was daarna aan zuster Ludwina, die eerst de kans kreeg om onder de muzikale klanken van fluitiste Leonie Pijpers- Clahsen haar keuze te bepalen. Die viel uiteindelijk op het portret, gemaakt door Christine van Kesteren. De kunstenares was er blij mee. Ze vertelde dat ze wel wat moeite had gehad om de zuster, indachtig haar levensverhaal op het doek te krijgen. Met het intekenen van een kruis speelde ze hierop in. Voor zuster Ludwina was dit mede een reden om haar keuze op Christines doek te laten vallen.

Expositie
Alle schilderijen van Sterren op het Doek inclusief schilderijen van zuster Ludwina zelf zijn tot 29 mei te zien nabij het Tekenatelier op de Noordkade in Veghel.