Zussen over leven grootvader Kees Bol in RAADhuis

SCHIJNDEL - De tweelingzussen Willemijn en Charlotte Bol zijn zaterdag 11 november te gast in het RAADhuis Schijndel, om over het leven en werk van hun grootvader, de schilder Kees Bol te vertellen.

In Museum Jan Heestershuis is de expositie Kees Bol - terug in het Heestershuis te zien. Ook werken uit de persoonlijke collectie van de familie maken deel uit van de tentoonstelling. Zijn kleindochters vertellen de bijbehorende verhalen en nemen de bezoeker mee naar de plekken die belangrijk waren voor de kunstenaar.
Kees Bol (1916-2009) woonde en werkte tijdens zijn leven afwisselend in Nederland en in Frankrijk. Welke plaatsen in deze twee landen waren van betekenis voor de schilder en waarom? Hoe werden ze door hem verbeeld? Welke verhalen zijn eraan verbonden? Aan de hand van schilderijen, tekeningen, foto's, verhalen en herinneringen schetsen kleindochters Willemijn en Charlotte Bol een beeld van de plaatsen in Nederland en Frankrijk die een belangrijke rol in het leven en werk van hun grootvader Kees Bol hebben gespeeld.
Aanvang kunstlezing 13.30 uur, entree 7,50 euro (inclusief een bezoek aan de tentoonstelling in het Jan Heestershuis). Vooraf aanmelden via museum@meierijstad.nl .