Zuco 103 komt naar 1 Ander Festival

SCHIJNDEL – Latinband Zuco 103 is één van de hoofdacts op het 1 Ander Festival in Schijndel. Dat festival wordt gehouden op 13 en 14 juni.


Traditiegetrouw is het latinfeest op zaterdagavond. De Braziliaanse zangeres Lilian Vieira vormt met haar groep Zuco 103 het hoofdgerecht op de zaterdagavond. De uitvinders van de Brazilectro reizen al meer dan 20 jaar de wereld over met hun aanstekelijke mix van samba, jazz en elektronische muziek met invloeden uit wereldmuziek, dub en drum ’n bass.

Alle windstreken
Op de zondagmiddag komen muzikale stromingen van alle windstreken samen. Een opvallende, nostalgische naam op de zondagmiddag is de Eindhovense Nederpopgroep Bots. Deze legendarische band werd al in 1974 opgericht en brak door met de hit ‘Zeven dagen lang’.


Een andere grote naam is Kel Assouf uit Niger. Kel Assouf weet ruige stonerrock perfect te integreren in de uitgesponnen gitaarlicks van Touareg-muzikanten uit de Sahara.

Conjunto Papa Upa
De uit Venezuela afkomstige Alex Figueira creëert zondagavond met zijn groep Conjunto Papa Upa een eigen geluid: gruizig, stuwende, psychedelische dance die doorspekt is van salsa, afro-latin en Caribische ritmes.

Het 1 Ander Festival wordt dit jaar afgesloten door Rumbaristas. Catalaanse Rumba en Siciliaanse tarantella gemixt met ska, cumbia en balkan-invloeden zorgen ervoor dat deze Spaans/Belgische groep gaant staat voor een feest.

Lilian Vieira