Burgemeester sluit pand Poolse supermarkt Schijndel

Na reeks aanslagen in andere supermarkten

SCHIJNDEL – Burgemeester Kees van Rooij heeft het pand aan de Hoofdstraat in Schijndel waar een Poolse supermarkt zou komen gesloten. Dat gebeurde naar aanleiding van aanslagen op andere panden van dezelfde eigenaar.

In Schijndel maken mensen zich zorgen over de komst van een Poolse supermarkt in het voormalige Intertoyspand aan de Hoofdstraat nu er aanslagen zijn gepleegd op andere vestigingen van dezelfde eigenaar.

Burgemeester Van Rooij van gemeente Meierijstad heeft begrip voor de zorgen bij de buren van deze toekomstige supermarkt. In overleg met de politie heeft de burgemeester daarom besloten het pand tot mei 2021 te sluiten. In de tussenliggende periode vindt er onderzoek plaats naar de situatie.

In een reportage van Hart van Nederland zegt Robert, die boven het voormalige pand van Intertoys aan de Hoofdstraat woont, dat hij de nieuwe Poolse eigenaar zijn succes gunt maar dat dat niet ten koste mag gaan van zijn veiligheid.

Ïn de nacht van zondag op maandag werd een aanslag gepleegd op een Poolse supermarkt in Tilburg. Eerder waren er aanslagen op Poolse supermarkten in Aalsmeer, Beverwijk en Heeswijk-Dinther.

Extra bewaking

Robert, die samen met zijn vriendin boven de toekomste supermarkt in Schijndel woont heeft van de politie te horen gekregen dat die het pand aan de Hoofdstraat de komende tijd 24 uur per dag in de gaten zal houden. “Maar dat hou je natuurlijk niet zo lang vol, dus dat neemt de ongerustheid niet echt weg,” zegt hij tegen Hart voor Nederland.

Ook Omroep Brabant ging naar Schijndel om de mening van mensen op straat te peilen.