Zorgen in de buurt over komst Polenhotel Schijndel

SCHIJNDEL – Buurtbewoners zijn niet blij met de komst van een hotel voor arbeidsmigranten op de Heidebloemstraat. Dat meldt het Brabants Dagblad. Op het industrieterreintje woont een aantal gezinnen. De buurtbewoners vrezen voor overlast van de arbeidsmigranten. Ze zijn bang dat de Polen en Roemenen die daar komen wonen zich in het weekend gaan vervelen en de wijk intrekken. De bewoners zeggen vooral bang te zijn om het grote aantal van 70 migranten.

Het bedrijf JJM dat de arbeidsmigranten wil huisvesten probeert intussen de bewoners via een brief gerust te stellen. Het bedrijf stelt dat er ontspanningsmogelijkheden komen en ook toezicht rondom de klok. Het kantoorpand Heidebloemstraat 15 is ruim 3000 m2 groot en bestaat uit diverse kantoorruimtes op de begane grond, op de eerste verdieping en een ruime kantine en er zijn meerdere dubbele toiletgroepen. Het verharde buitenterrein biedt ruimte aan 42 parkeerplaatsen. De verbouwing van het pand zal zo’n 4 maanden in beslag en nemen en kan pas beginnen als de huidige ‘bewoners’ zijn vertrokken.

Zie ook: https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/aanvraag-vergunning-70-arbeidsmigranten-op-heidebloemstraat-15-in-schijndel