Zorg dat je erbij bent

MEIERIJSTAD – Normaal gesproken laat onze presentator zich niets op de mouw spelden. Daar kwam net voor Koningsdag verandering in toen burgemeester Kees van Rooij bij hem voor de deur stond. Inderdaad, om een Koninklijk lintje op te spelden. Op dit mooie moment blikken we in de 55 Plusshow van zondag 30 april als eerste terug.

Daarna geven we graag het woord aan René Hildesheim. Op dinsdag 2 mei is René vanaf 19.30 uur in de tuin van de bibliotheek te vinden. Om te vertellen over enkele liefdesverhalen die zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelden. De voorstelling vindt plaats in aanloop naar 4 en 5 mei. Maar eerst licht René in onze show een tipje van de sluier op.

Schijndel Uit de Kunst
Schijndel staat de komende 6 weken in het teken van kunst. Schijndel Uit de Kunst, zoals het officieel heet, gaat dit weekend van start. Pauline de L’Or van de organisatie vertelde eerder al in onze uitzending wat er allemaal te doen is. Teveel om op te noemen. Daarom heeft men alle activiteiten ondergebracht op de website https://www.in-schijndel.nl Daar staat ook bij dat de aftrap op zaterdag 29 april in de feesttent op de Markt is. Daar leggen wij in elk geval ons oor te luisteren en de reportage laten wij je zondag horen.

Toasten op RBM
Zondag is er overigens ook een feestje in Sint-Oedenrode. Daar viert RBM Brouwerij haar eerste lustrum met een bierfeest. Vanuit onze studio proosten we met Rinus van der Heijden. Hij kan ons zeker vertellen welke speciale biertjes je die middag kunt proeven in de Rooise Gasthuishoeve waar de brouwers hun feestje vieren en waar de bierliefhebbers welkom zijn.

Taalbrouwers
Wij drinken niet tijdens de uitvoering van onze show, maar genieten elke keer weer van onze eigen brouwers. Onze 3 taalbrouwers. Natuurlijk hebben wij het dan over Meierijs verhalenverteller Antoon Buiting, leesadviseur Sonja van der Heijden en dichter Ingo Audenaerd namens Schrijverscollectief Meierij. Samen met de muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 brouwen zij zondag met ons van 11.00 tot 13.00 uur weer een leuke 55 Plusshow. Brouw je mee?