Zonnige Brabant Boys Cup een groot succes

SCHIJNDEL - Het Hemelvaartweekend bij Avanti ’31 en RKSV Schijndel/De Wit stond ook dit jaar weer in het teken van de Brabant Boys Cup. Meer dan 100 teams en ruim 1200 voetballers in alle leeftijdscategorieën uit Belgie, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en uiteraard Nederland hadden hun weg naar de sportparken gevonden om met elkaar de sportieve strijd aan te gaan.
Fotograaf: André Dahler

En een sportieve strijd werd het! Tijdens de officiele opening met veel dans en muziek benadrukte wethouder van sportzaken van Meierijstad Johan van Gerwen hoe belangrijk respect en fair play is. Voorzitter Roy van Helvoirt van Avanti ’31 en Sjef van Tartwijk van RKSV Schijndel/De Wit namen de eed van respect af bij alle spelers en begeleiders. De optredens van de dansgroepen JawBreaker uit Rosmalen en TD Flames uit Schijndel waren vervolgens het startsein voor een voetbalweekend vol passie, strijd en respect.

Vrijdag 10 mei om 8.30 uur werd door de scheidsrechters het startsignaal gegeven van de eerste wedstrijden van een overvol programma. De eerste dag speelden alle teams 3 wedstrijden om zich zo te kwalificeren voor de winnaarspoule of voor de verliezerspoule. Alle teams zetten hun beste beentje voor en wilden allemaal de 3 punten op de juiste manier in de wacht slepen. Terwijl de uitslagen verwerkt werden, kon de jeugd zich vermaken in zwembad De Molen Hey.

Zaterdag 11 mei de grote finaledag. De nieuwe poules gaven weer kansen voor elk team. Die kansen werden dan ook met beide handen aangegrepen. De prijzen werden deze dag verdeeld en dus nam de spanning en strijd bij menig team ook toe. Gedurende de middag werd snel na de laatste wedstrijd de balans opgemaakt en startte de organisatie met veel enthousiasme en muziek de prijsuitreiking. Elke speler kreeg de medaille van respect omgehangen en ontving de beker en herinneringsvaan. Ook werd van elk team een foto gemaakt.

Ook volgend jaar zal dit evenement weer plaatsvinden. De datum is al bekend, namelijk 29, 30 en 31 mei.