Zonnepanelen en groene daken bij Lego Challenge (video)

SCHIJNDEL - Lovende woorden van de jury waren er voor alle deelnemers aan de Lego Challenge. Het evenement werd voor de zesde keer georganiseerd door Woudstra Architecten. Vrijdag was de prijsuitreiking in het sfeervolle voormalige Napoleonskerkje aan de Hoofdstraat. Dit kerkje in de volksmond beter bekend als ‘Bloemenkerkje’ is nu in gebruik als architectenbureau.

Thema ‘Bouw jouw huis op Mars’
Woudstra: “Ik vind het dit laatste jaar veel over de ruimte gaan in de media. Er is zelfs een film gemaakt in de ruimte. Ik heb het gevoel dat veel kinderen daar iets van mee krijgen”. De jury bestaande uit Bas Ulehake van De MooiSchijndelKrant en Steven Woudstra let vooral op mooiheid, slimheid en duurzaamheid. Woudstra: “En daar is door de kinderen rekening mee gehouden. Er zijn veel zonnepanelen, veel windenergie en groene tuinen in de creaties.” Wat verder opvalt is dat vooral de oudere kinderen met hun ingeleverde werkstukken verhalen vertellen.

CreativiteitArchitect Steven Woudstra is groot voorstander van het stimuleren van creativiteit onder kinderen: “Ik vind het zo leuk om de kinderen te stimuleren om creatief te zijn. En in de herfstvakantie zijn ze toch vrij om aan de slag te gaan. Dan is deze Lego Challenge een mooie gelegenheid.

Toekomstige architectenOp de vraag of Woudstra toekomstige architecten ontwaard onder de inzenders antwoord hij lachend: “Ik begrijp dat er heel leuke beroepen zijn. Maar er zijn er al een paar bij die zeggen mag ik hier later als ik op de middelbare school zit komen snuffelen. Nou, ze zijn van harte welkom!”

Het gehele juryrapport is te luisteren via het bijgevoegde audiobestand.

De winnende deelnemers Lego Challenge
Zonnepanelen op de daken
De winnaar