Zondag te horen in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Aflevering 288 van de 55 Plusshow op Omroep Meierij kent zondag 28 januari zowel onderwerpen van culturele als sociaal maatschappelijke aard. We proberen de luisteraars zelfs enthousiast te maken om mee te doen aan een mantelzorgenquête.

Maal GAS
Maar eerst gaan we richting carnaval. Iedereen viert dat op zijn of haar eigen wijze. Dat doet ook een groep Gezellige Actieve Senioren (GAS). Dit jaar voor de vijfde keer. Of de deelnemende 50 plussers een polonaise lopen is niet zeker. Maar voor de zekerheid vragen we dat aan GAS-voorvrouw Trees van Geffen één van de initiatiefnemers van deze carnavalsmiddag- en avond.

Op de been blijven
Een ander zeer belangrijk onderwerp is het mantelzorgonderzoek dat in Meierijstad wordt gehouden. Hoe zorgen wij ervoor dat mantelzorgers in Meierijstad op de been blijven? is de insteek van de enquête, een initiatief van Senior Rooi en Welzijn De Meierij. Peter Verbraak van Senior Rooi geeft een toelichting in onze uitzending. Een belangrijk onderwerp voor jong en oud, immers van de ene op de andere dag kun je zomaar tot de groep mantelzorgers horen.

Winterfair

Tijdens de uitzending nemen we ook een kijkje bij de Winterfair die Team Welzijn van Brabant Zorg bij De Watersteeg in Veghel organiseert. Door iedereen uit te nodigen om een bezoekje te brengen aan de Fair, probeert men de ‘buitenwereld’ bij het verpleeghuis binnen te krijgen. Wij proberen hen daarbij te helpen.

Hans F. Marijnissen
Tussen alle onderwerpen door hoor je muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Ook onze vaste medewerkers aan het programma zijn present. Antoon Buiting met zijn Meierijs verhaal, Sonja van den Heuvel met Boekennieuws en Hans F Marijnissen van Schrijverscollectief Meierij die het Gedicht van de Week leest. Jij hoort het ook als je zondag tussen 11.00 en 13.00 uur afstemt op 107.1 FM of de mediakanalen van Omroep Meierij.