Zondag is er weer een 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Na de Top 1500 van vorige week is het zondag in de 55 Plusshow weer tijd voor nieuws en informatie. Met een diversiteit aan onderwerpen.

Social Sunday
Te beginnen met Social Sunday. Het nieuwste initiatief van Omzien naar Elkaar in Meierijstad. Tijdens Social Sunday draait alles om het creëren van waardevolle ontmoetingen tussen mensen uit Meierijstad. Of je nu nieuw bent in Meierijstad of hier al jarenlang woont, dit evenement is dé plek om nieuwe mensen te leren kennen. Hanneke van Asseldonk weet hier alles van en vertelt de bijzonderheden.

Lachen, gieren, brullen
Een zestal tonproaters van Tonproatakkademie Dunne Klets zijn al maanden bezig om hun optreden voor te bereiden, aan te scherpen en te perfektioneren. Op 26, 27 en 28 januari staan ze in De Brink in Eerde in de ton en beelden een typetje uit. De tonproatersakkademie bestaat al 19 jaar, dus reken maar dat daar ervaring tussenzit. Dat wordt een hele avond (of zondagmiddag) lachen. Eén van die ervaren tonproaters is Willem Maas. Hij maakt onze luisteraars enthousiast voor dit lachevenement en wijst de weg naar de laatste kaartjes.

Madams 2e Ligconcert
Twee weken geleden was Ellen van Geel te gast in onze radiostudio omdat zij op zondag 4 februari met ‘Madame’, haar saxofoon, een zogenaamd Ligconcert geeft in de kloosterkapel in Veghel. Dat optreden slaat dermate aan dat er zelfs een tweede concert komt. Daarom bellen we zondag met deze saxofoniste om te vragen hoeveel ligplaatsen nog vrij zijn om met gesloten ogen naar muziek van Einaudi te komen luisteren.

Sonja’s Nieuws uit de Bieb
Als je op het vaste tijdstip van 11.30 uur ook met gesloten ogen naar de 55 Plusshow luistert, dan zie je voor je wat Antoon Buiting in zijn Meierijs verhaal aan belevenissen vertelt. Maar wanneer Sonja van den Heuvel haar Nieuws uit de Bibliotheek oplepelt kun je beter pen en papier bij de hand hebben, want wellicht is er een activiteit waar je aan wilt meedoen. Tussen de bijdragen van Antoon en Sonja zit nog een bijdrage van Theo Koot die namens Schrijverscollectief Meierij het Gedicht van de Week leest. En tussen al deze onderwerpen door zorgt one technicus voor muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90.

Reden genoeg om zondag tussen 11.00 en 13.00 uur naar de 55 Plusshow te luisteren. Via 107.1 FM of de mediakanalen van Omroep Meierij.