VEGHEL - Vrijwilligers van stichting Met je Hart Veghel togen maandag met circa 50 (soms eenzame) ouderen naar restaurant Wittern op de Noordkade in Veghel. Daar stond voor de ouderen het Zomerdiner op het programma.

Terwijl de gasten binnenkwamen was de Wittern keukenbrigade al druk in de weer met het klaarmaken van het 3-gangendiner met onder andere soep, vlees en vis. Ondertussen zorgde het duo Ad en Jo voor een muzikaal intermezzo.

Restaurantcampagne
De uitjes voor ouderen die vrijwilligers van Met je Hart voor hen organiseren liggen na de coronaperiode weer op stoom. Ze nodigen ouderen soms bij hen thuis uit of gaan er mee in kleiner gezelschap mee op stap. Al is het maar om ergens een terrasje te pikken. De hiervoor benodigde euro’s haalt men op via de jaarlijkse reastaurantcampagne die tegen het einde van het jaar in de Veghelse horeca wordt gehouden. Hieraan verlenen niet alleen de meeste restaurants hun medewerking. Ook winkelier dragen hieraan hun steentje bij. De laatste restaurantcampagne van 2021 leverde een een cheque op van € 3.040,40.

Lunchen tijdens Fabriek Magnifique
Voor het jaarlijkse zomerdiner schuift Met je Hart graag bij restaurant Wittern aan tafel. ‘Het is hier groot, plaats genoeg en we krijgen dit voor een hele mooie prijs”, aldus Jet van der Linden, voorzitter van Met je Hart Veghel. Ze vervolgt: “We doen dit al een jaar of vijf, zes. In de zomer zijn de kinderen vaak met vakantie waardoor je meer eenzaamheid onder de ouderen ziet”.
Na het zomerdiner houden de plannen niet op. Want ook tijdens het komende evenement Fabriek Magnifique gaat een groep vrijwilligers die niet aan de vakantieperiode gebonden is met ouderen op stap om in Veghel ergens te gaan lunchen.