Zomercarnaval met de Zevensprong

SINT-OEDENRODE - – Bij Manege de Pijnhorst in Sint-Oedenrode ging dinsdagmorgen de 36e editie van de Zevensprong van start. De opening van de kindervakantieweek voor alle kinderen uit groep 3 en 4 van het basis- en speciaal onderwijs ging gepaard met een polonaise. De Zevensprong is al voor het 26e jaar te gast bij de Pijnhorst.

De vakantieweek staat in het teken van Zomercarnaval. Alle activiteiten gedurende deze week en het rode draad verhaal vinden in de geest dit thema plaats. Tijdens de opening werd kennis gemaakt met Japie de Joker die een hekel heeft aan carnaval en door middel van vergeetpoeder er voor zorgt dat de leiding niet meer weet hoe de polonaise moet. Hopelijk kunnen ze zich later deze week de polonaise weer herinneren, want wat is nou carnaval zonder polonaise.

Stormbanen
Na de opening gingen de kinderen van start met een mega Twaalfkamp. Zes grote stormbanen stonden hiervoor klaar. Verder konden de kinderen quizzen, knutselen en meedoen met een silent disco. Woensdag worden er opnieuw spellen gespeeld in het carnavalsthema, zoals ballontrappertje en boatikkertje Er is deze dag ook een speurtocht in de wijk de Kienehoef.

Busreis en Vossenjacht
Donderdag is traditioneel de dag waarop het uitstapje met de bus plaatsvindt. Waar de reis naartoe gaat blijft nog even geheim. Je kunt het wel snel te weten komen. Volg de Zevensprong dan op Facebook of Instagram. Tenslotte vindt er op vrijdagochtend een Vossenjacht plaats door Dommelrode en Vogelenzang. In de middag treedt in sporthal de Streepen een clown op en wordt de Zevensprong afgesloten met een carnavalsfeest.

Social media
Geïnteresseerden zijn welkom om een kijkje te komen nemen tijdens deze kindervakantieweek. Ook kan iedereen via Facebook en Instagram volgen wat de kinderen beleven. Facebook ”Stichtingdezevensprong”, Instagram “zevensprongrooi” of www.zeven-sprong.nl.

Kinderen vermaken zich bij de Zevensprong