Zijtaartste Diny is één van de oudste deelnemers van Alpe d’Huzes 2024

ALP D’HUES/ ZIJTAART - 6 Juni is niet alleen de dag van de Europese Verkiezingen, maar ook van de Alpe d’Huzes. Duizenden Nederlanders gingen fietsend en lopend de beroemde berg op om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Ook een hoop mensen uit de gemeente Meierijstad, waaronder Diny van der linden uit Zijtaart. Met 76 jaar is zij één van de oudste deelneemsters.
VLNR Phil, haar man, zoon en Diny

“Ik sta nu nog op de berg, mensen aanmoedigen”, zegt Diny in het telefoongesprek op donderdagavond. “Er zijn nog steeds mensen aan het fietsen, en het is hier gebruikelijk dat je elkaar aanmoedigt, of je elkaar nou kent of niet. Daar krijg je veel motivatie en kracht van”, vervolgt ze.

De Zijtaartse draagt haar prestatie op aan de mensen die haar dierbaar zijn, en die met kanker te maken hebben gehad. “Mijn man is er acht jaar geleden aan overleden en ik ken nog een aantal mensen in Zijtaart die eraan overleden zijn. Het was dus speciaal voor hun,” vertelt ze. “En natuurlijk ook voor de mensen die er op dit moment mee worstelen, daar heb ik zoveel bewondering voor, daarom wilde ik geld op halen voor onderzoek naar kanker, want dat kan in de toekomst het verschil maken.”

En daarom besloot ze om samen met haar vriendin Phil mee te doen aan de wandelversie van de bekende fietsactie. “Daar hoorde ik ook dat ik één van de oudste deelnemers was,” vertelt ze. “Dat werd bij de finish zelfs omgeroepen, dat was wel grappig,” vertelt ze lachend.

De man en zoon van Phil hebben meegedaan aan de bekende fietstocht, er was dus een hele Zijtaartse delegatie aanwezig op de berg. “De man van Phil zag er op het laatste moment van af vanwege zijn gezondheid, maar haar zoon heeft hem vier keer gereden vandaag,” vertelt Diny met veel trots. “Het is dat het rond half 2 begon te regenen, anders had hij hem nog een paar keer gereden denk ik.”

Diny vindt het een geweldige ervaring om aan deze actie mee te doen. “Het is onvoorstelbaar, hoe iedereen één met elkaar is, dat is zo mooi, ik kan het iedereen aanraden, het is geweldig om deze saamhorigheid te ervaren. Je overwint je eigen kracht, je ontmoet veel mensen en je haalt ook nog eens geld op voor een goed doel, mooier bestaat bijna niet.”