Zijtaart brengt Catan Tour Meierij tot leven

MEIERIJSTAD – Op het Edith Steinplein in Zijtaart werd zaterdag 12 september het startsein gegeven voor de Catan Tour Meierij. De tour is een rondgang door alle 13 dorpskernen van Meierijstad met een levensgroot Catanspel, ontwikkeld door Evenementen Groep Zijtaart. Met dank aan gemeente Meierijstad voor de sponsoring.


Finale in Sint-Oedenrode
Volgens Twan van de Meerakker is het de bedoeling dat Meierijstad over een jaar in totaal 200 Kolonisten van Catanspelers telt. Die moeten zich eerst aanmelden bij Catan Club Meierij en het spel maandelijks minimaal acht keer op de app spelen. Veertien spelers met de hoogste score mogen meedoen aan de finaleronde die elke maand op de Markt in Sint-Oedenrode plaatsvindt.

Tour door Meierijstad
Voor het zover is moeten er wel spelers bij de Catanclub komen. "We gebruiken 2020 en 2021 om overal in de kernen van Meierijstad nieuwe leden te werven. Daarmee zijn wij vandaag met de 'Tour de Meierij' in Zijtaart gestart. Daarna volgen Schijndel op 10 oktober, Veghel op 14 november en Olland op 12 december. In 2021 gaan we naar Boerdonk, Keldonk, Wijbosch, Eerde, Mariaheide, Boskant, Nijnsel en Erp", aldus Van de Meerakker.

Informatie
Als de Catan Club Meierij fors is gegroeid start men in 2022 een competitie tussen de 13 kerkdorpen van Meierijstad. Naast de tour door de kernen op zaterdagen, speelt Catan Club Meierij elke tweede vrijdag van de maand haar finales om 20 uur op de Markt van Sint-Oedenrode. Mensen die meer informatie willen moeten 'INFO' appen naar 06-27020844. Online Catan spelen gaat via de website www.catanuniverse.com