Zigzaggebouw in Veghel uit het zicht verdwenen

De plaats waar het zigzaggebouw stond
Fotograaf: Hans Hultermans

VEGHEL – De sloop van het zigzaggebouw in de Deken van Miertstraat is nagenoeg afgerond. Alleen een bult oud ijzer ligt nog op de plaats waar voorheen kloosterlingen woonden. Het zigzaggebouw naast het voormalige moederhuis van de zusters Franciscanessen moest plaats maken voor appartementencomplex San Rufino als onderdeel van het nieuwe Kloosterkwartier. De bouw van San Rufino dat 41 woningen gaat tellen, start na de bouwvakvakantie. Eerst volgt nog het bouwrijp maken. Onder het complex komt een parkeerkelder.

De afbraak van het zigzaggebouw is door aannemingsbedrijf Van de Beeten uit Veghel in een kleine 8 weken afgerond. Op 1 april jl gaf wethouder Rik Compagne met het kraken van een van de vele ramen, het officiële startsein voor de sloop. Maar het daadwerkelijke werk begon pas 2 weken later. Gedurende de sloopperiode stonden veel Veghelaren te kijken hoe het gebouw langzaam uit het zicht verdween en maakten daarvan foto’s.

Groot transport
Met het voltooien van de sloop kwam er ook een einde aan de werkzaamheden voor een grote puinbreker die enkele weken op het terrein stond te draaien. Het gevaarte ging dinsdag op een dieplader en werd achteruit het terrein afgereden. Waar iemand met een aanhangwagen of caravan achter de auto soms moeite heeft met achteruit rijden, stuurde de chauffeur van transportbedrijf Schoones zijn aanhangwagen, met extra hulp van achterasbesturing, over 100 meter behendig achteruit richting de Burgemeester de Kuijperlaan. (Zie video).