Zet je wandelschoenen maar vast klaar

Zondag in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Wat kun je nog altijd elke dag doen in coronatijd? Wandelen natuurlijk! Lekker in de buitenlucht. Maar niet met z’n allen tegelijk. Daarom mogen 1500 wandelaars zich aanmelden voor de OLAT Lentetocht op zondag 25 april aanstaande. De tocht, die georganiseerd wordt door – hoe verrassend – OLAT, start vanaf café De Vriendschap in Boskant. De 52-jarige wandelsportvereniging met meer dan duizend leden zette tijdens de pandemie al enkele wandeltochten op touw. Zonder problemen. Heb jij ook wel zin in een flinke wandeling van 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer? Luister dan zondag naar de 55 Plusshow. Daarin vertelt Joop Wesseling, voorzitter van de wandelvereniging, hoe je je kunt aanmelden. Je moet in ieder geval in het bezit zijn van een geldige negatieve coronatest.

Een heerlijke verrassing
Meer dan driehonderd ouderen in Veghel willen ze verrassen op de verjaardag van Koning Willem Alexander. Dat plan heeft jongerengroep M25 gekneed samen met ONS Welzijn en de vrijwilligers van Met Je Hart. Onder de noemer Heel Veghel Bakt zorgen zij ervoor dat (eenzame) ouderen op 27 april tussen 10.00 en 12.00 uur iets lekkers bij de koffie krijgen. Van zelfgebakken taart en cupcakes tot koeken en brownies. Dat gaat een smulfeest worden. Maar de initiatiefnemers kunnen nog heel wat bakkershulp gebruiken. Wil jij de keukenschort ook voorbinden voor dit heerlijke goede doel? Noor van Rijbroek van M25 vertelt in onze radioshow hoe je kunt meehelpen.

Nieuws uit de bibliotheken
Meierijstad is drie bibliotheken rijk. En ook nu we meer thuis zijn dan ons soms misschien wel eens lief is, kun je er nog steeds boeken lenen. Maar goed ook! Maar er gebeurt nog veel meer in de biebs. Wat dan? Dat hoor je iedere twee weken van Sonja van den Heuvel in ‘Nieuws uit de bibliotheken’. In de komende aflevering vertelt ze over een klein probleem. De uitgeleende boeken vinden maar moeilijk hun weg terug naar de boekenkasten in de bibliotheek. Hoe gaan we dat oplossen?

Een slapende leeuw
Wie deze keer ons eerste radiouur afsluit met het Gedicht van de Week? Dat is niemand minder dan Louis van Londen, dichter van Schrijverscollectief Meierij. En natuurlijk komt Antoon Buiting langs om een nieuw Meierijs verhaal met je te delen. Wordt het lachen? Of gaat het je aan het denken zetten? Tja, ge wit ‘t oit nie. En wie er in het Brabants Kwartierke zitten, wil onze muziekredacteur Rik nog niet verklappen. Maar hij belooft je dat het drie kneiters zijn. Net als de Top 3 van 11 april 1982 trouwens. Daar zit dan weer een slapende leeuw bij. Volg je het nog? Je hoeft eigenlijk maar één ding te onthouden: dat je zondag om 11.00 uur klaar zit voor de 55 Plusshow. Tot dan! En kun je niet wachten? Kies dan alvast wat uit onze podcast.