Zet die pomerans maar in het krijt!

Zondag in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD - Horecabazen, winkeliers en museumdirecteuren. Allemaal zijn ze blij met de versoepelingen van de coronaregels. En ook de voorzitters van ouderenverenigingen. Na bijna anderhalf jaar thuiszitten mogen senioren weer naar hun dagje uit. Lekker bijkletsen, een spelletje doen of een potje biljarten: het kan weer bij bijvoorbeeld seniorenvereniging WijNu. Op maandag 31 mei gaan de deuren weer open van het onderkomen aan de Wilgenstraat. Wel met de nodige voorzichtigheid natuurlijk. Voorzitter Leo van Asperen vertelt je zondag in de 55 Plusshow op Omroep Meierij Radio hoe het bestuur van WijNu zich blijft bekommeren om de gezondheid van de senioren.

Tips vanuit de bieb
Wil je boeken lenen, dan moet je natuurlijk in de bieb zijn. Maar er is daar nog zo veel meer te beleven. Ken je bijvoorbeeld de Walk & Talk-activiteiten die de bibliotheek organiseert voor werkzoekenden? Op 10 juni staat de eerstvolgende op het programma. Die is nog via Zoom. Hierover vragen we Janneke van Hemmen het hemd van het lijf. Haar collega Sonja van den Heuvel doet ons daarna nog een paar

boekentips cadeau.

Of je gaat het klooster in
Heb je niet de ambitie om nog in te treden, maar lijkt het je wel mooi om in een klooster te wonen? Dan is dit je kans. Als je tenminste als oudere in Schijndel op zoek bent naar een appartement. Want de gloednieuwe gelijkvloerse woningen in het voormalige klooster van de Zusters van Liefde zijn klaar. Op zaterdag 19 juni kun je een kijkje komen nemen. Directeur Henk Gloudemans van Odazorg vertelt zondag in onze radioshow alvast welke mogelijkheden je hebt om van het kloosterleven te genieten.

And the winner is …
Genieten was het ook met de wandelschoenen aan op de Dag van het Kasteel. Misschien heeft Luc Eekhout, de directeur van Kasteel Heeswijk, je vorige week in onze show kunnen overtuigen om het natuurschoon rond het slot te bewonderen. En met een beetje geluk mag je straks gratis en voor niks binnenkijken in het kasteel zelf. Tenminste, als je aan onze prijsvraag hebt meegedaan. Luisteren dus naar onze show. Want tussen 11.00 en 13.00 maken we de winnaars bekend.

Antoon, Hans en Ramses zijn ook van de partij
Tegen het einde van de ochtend wordt het sowieso een Funkytown in het stukje ether van Omroep Meierij. Antoon Buiting verrast je weer met een leuke anekdote in zijn Meierijs Verhaal. Hans F Marijnissen heeft mooie woorden voor je in zijn Gedicht van de Week. En in twee uur tijd kun je uit volle borst meezingen dat we zullen doorgaan, een volksdansje wagen op de Fietse batse boekie en je heupen uit de kom wiegen als de Sun of Jamaica uit je livestream schalt. Dus je bent er zondag weer bij? Hartstikke leuk!
O, en je weet het hè: wie de podcast, zette hem aan.

Terugluisteren

De laatste drie uitzendingen van de 55 Plusshow zijn nog terug te luisteren via de website van Omroep Meierij.